|
www.amg2007.fora.pl dla studentów Farmacji na AMG (2007)
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mikrosom
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 105
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Śro 18:04, 13 Paź 2010 Temat postu: test |
|
|
Mam pytanie. Jakie były przykładowe pytania na teście?
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
hanneczka
Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 115
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Czw 19:49, 14 Paź 2010 Temat postu: |
|
|
Które z produktów zawierają pełno wartościowe białka: odpowiedzi poprawne to wołowina i ryba.
Ile energii doastarcza spalenie 1 g białka: bodajze 4 kcal
Ile energii dostarcza spalenie 1 g cukrów: 4 kcal
W jakim środowisku przeprowadza się oznaczenie zawartości cukrów metodą Bertranda: w alkalicznym
Co powoduje zmydlanie tluszczy czy cos takiego i chodziło o kwas siarkowy
cos o sacharozie i energii z jej spalania chodzilo o 10-12 %
Co wykorzystuje się w oznaczaniu wit C: wlasciwosci redukujące kw.askorbinowego
CO powoduje kwas azotowy w trakcie mineralizacji chodzilo chyba o utlenienie Fe 2+ do Fe 3+
Pytanie o oznaczenie wit A chodzilo o to ze nastepuje pomiar spektrofotometryczny barwnego (niebieskiego) kompleksu roztworu chloroformowego retinolu z chlorkiem antymonu(III)
cos o ozaczaniu fosforu ze wykorzystuje sie reakcje z barwnikiem (nie pamietam nazwy)
więcej pytan nie pamietam a i moglam cos namieszac takze poprawiajcie jak co
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
castellano
Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 108
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Śro 22:11, 03 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
A mógłby ktoś wrzucić pytania testowe od Kotłowskiej Alicji?nam np. zadała do nauczenia sie tluszczy, wody, barwnikow i oznaczanie siarczanów w winie.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ahroun
Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 261
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: z Gdyni, z Gdańska i ze Słupska. :P
|
Wysłany: Śro 22:28, 03 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
Ja (17:43)
z wody zboczeniem ali są normy tych co oznaczałaś i okreslenie twardości
Ja (17:43)
z barwników kazała nam napisać dokładnie jak się oznaczało
Ja (17:43)
z olejów opisać próbę Kreisa
Ja (17:43)
narysować krzywą przebiegu oznaczania nadtlenków i wyjaśnić jakie ma implikacje
Ja (17:44)
(moje ulubione. )
Ja (17:45)
my miałyśmy test z wody, olejów, barwników i biopierwiastków i tam byly te pytania co Ci napisałam, a chyba z 4 były na biopierwiastki
Ja (17:46)
a co do wina to po co stosujemy siarczany
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
castellano
Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 108
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Śro 23:14, 03 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
dzięki;]
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
castellano
Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 108
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Czw 0:00, 04 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
ale po co stosujemy siarczany w czasie oznaczania wolnego so2 w winie, czy ogólnie ze to konserwanty zywnosci sa i maja dzialanie antyseptyczne?
jesli to pierwsze to po co dodajemy baso4 przy oznaczaniu s02 w winie czerwonym?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ahroun
Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 261
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: z Gdyni, z Gdańska i ze Słupska. :P
|
Wysłany: Czw 12:37, 04 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
nie chodzilo o to po co dodajemy do żywności i chodziło o to, że to konserwanty
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Liliana Bomba
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 156
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Nie 20:50, 28 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
mam pytanie, czy na pierwsze zajecia cos trzeba umiec? czy dopiero na nich dowiemy sie co i jak trzeba wiedziec?
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|