|
www.amg2007.fora.pl dla studentów Farmacji na AMG (2007)
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sharon
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 116
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 20:54, 25 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
sharon a nie shanon
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marta
Dołączył: 07 Paź 2008
Posty: 271
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 20:54, 25 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
a jak jest w końcu z tą przyswajalnością wapnia? Szczawiany i błonnik na pewno obniżają, a fityniany i fosfor?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sharon
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 116
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 20:54, 25 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
ps: dzieki
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lively
Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 266
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Radziejów//gr9
|
Wysłany: Wto 20:57, 25 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
fityniany tez ograniczaja(tak mam w wykladach)
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
SKieRkA
Administrator
Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 811
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 21:14, 25 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
jedno i drugie ogranicza: fityniany ze zboz a fosfor z miesa, a pozostale to: kwas szczawiowy i błonnik z warzyw
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jtz
Dołączył: 08 Paź 2008
Posty: 345
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 21:32, 25 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
Było takie pytanie o substanje dodatkowe - i NaCl nie ma na liście substancji dodatkowych dozwolonych Wszyscy chyba na pewniaka to zaznaczali
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
SKieRkA
Administrator
Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 811
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 21:37, 25 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
jtz napisał: | Było takie pytanie o substanje dodatkowe - i NaCl nie ma na liście substancji dodatkowych dozwolonych Wszyscy chyba na pewniaka to zaznaczali |
chodzi Ci o to?
Środek konserwujący który można stosować bez ograniczeń:
a)sól kuchenna
b)kw. benzoesowy
c)bezwodnik kw. siarkawego
d)azotyn sodu
a co tu inneog moze byc??
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jtz
Dołączył: 08 Paź 2008
Posty: 345
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 21:57, 25 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
nie, o inne:
które z wymienionych związków należą do "subst. dozwolonych dodatkowych":
a NaCl
b karagen
c kw. alginowy
d kw. cytrynowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
SKieRkA
Administrator
Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 811
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 21:58, 25 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
aha, no to tu bedzie wtedy b, c, d tak?? :> bez soli :>
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dr_gangrena
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 183
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Las Wegas
|
Wysłany: Wto 22:02, 25 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
to czemu na fotkach z egzaminu 2008 jest plusik przy tym pytaniu pomimo, że wszystkie cztery odpowiedzi są zaznaczone??
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marian
Moderator
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 163
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Gdynia
|
Wysłany: Wto 22:17, 25 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
[link widoczny dla zalogowanych]
w załączniku sa wszystkie wypisane, soli kuchennej sie nie doczytałem a reszta jest czyli B C D
Ostatnio zmieniony przez Marian dnia Wto 22:18, 25 Sty 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Szejron
Dołączył: 14 Paź 2010
Posty: 89
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 22:45, 25 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
Równowaga kwasowo-zasadowa jest zachowana przez:
a) obecne w ustroju zw. buforujące
b) wydalanie CO2 przez płuca
c) wydalanie mocznika
d) wydalanie kreatyniny przez nerki
wiem ze o tym pytaniu byla juz mowa ale czemu nie wszystko??wydalanie mocznika tez wpływa na równowage inaczej po co dializy?? a przez nerki zasady i kwasy sa wydalane wiec jak dla mnie wszystko git
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Szejron
Dołączył: 14 Paź 2010
Posty: 89
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 22:48, 25 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
W metodzie Bertranda pod wpływem jakiego czynnika zachodzi inwersja sacharozy??
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lively
Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 266
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Radziejów//gr9
|
Wysłany: Wto 22:55, 25 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
pod wplywem hcl i podwyzszonej temp. chyba;p
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
i111
Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 159
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: M.K. and The Electric Pressure Cookers
|
Wysłany: Wto 23:26, 25 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
Żelazo oznacza się:
a) met. kolorymetryczną
b) na podstawie reakcji z rodankiem
c) zawartość Fe w wodzie nie powinna przekraczać 0,2 μg/dm3
w skrypcie jest mowa o mg ale moze to tez jest blad, ktos pamieta?
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|